Feigning

  Journalist-yrke har alltid blitt sett ned på, spesielt av personene som sitter med makten. Frykten for at pinlige saker skal bli gravd frem er vel en av grunnene til dette synet. "Muckraker" er et uttrykk mye brukt om journalistene. Og det er som det skal være, egentlig - det er jo tross alt journalistens oppgave å holde oppsyn med makt-personer... Samfunnets vaktbikkjer SKAL snuse opp maktmisbruk og ureglementerte saker. I den senere tid har vel journalistens anseelse steget noen hakk, blandt annet ved hjelp av Watergate-skandalen i USA. Men de siste uker tok denne anseelsen et skudd for bauen, da det ble kjent at en falsk reporter har jobbet i presserommet i det Hvite Hus. I tillegg har man oppdaget at flere kommentatorer i konservative medier har blitt betalt for å snakke pent om Bush's initativer og lovforslag.

Det Hvite Hus nekter plent for at de har visst at den falske journalisten, som brukte enhver anledning til å kritisere presidentens motstandere istedenfor å stille kritiske og relevante spørsmål, har sittet i presserommet. Litt merkelig er det alikevel at han har fått sluppet inn, når man tenker på hvor stor rift det er om plassene. Det er også rart at en sikkerhetssjekk ikke har kunnet vise hans ekte navn og media-tilhørighet. Mistanken er stor om at han bevisst har sluppet inn av Det Hvite Hus. Noen annen forklaring virker ikke særlig sannsynlig.


Magic View

Perlemor        Her er et bilde av en perlemor-sky, som åpenbarte seg når jeg var hjemme i julen.. Er det ikke fantastisk? Når jeg først kikket ut av vinduet og så skyen, trodde jeg det var aliens som skjulte seg bak skyen - klare til invasjon... Uklare bilder fra Independence Day føk over netthinnen før jeg fikk summet meg.

      Ellers er Bergen iskald om dagen. Fryser føttene av meg hver gang jeg er ute, men noen ganger MÅ man simpelthen ut. Det er ikke så farlig at det er kaldt, men jeg skulle gjerne hatt litt snø to go along. Nå er det bare kaldt, og det er jo ikke så spennende i seg selv...


hits