Loss of Innocence

  Amerikanske ledere (Rumsfeld, Wolfowitz, Cheney) skjønner ikke hvorfor de ikke ble tatt imot med blomster og glade rop når de inntok Irak og opprettet okkupasjonen. Etter å ha lest Washington Post idag, vil man kanskje ikke lure så mye lenger... Til tross for Abu Ghraib-skandalen og presidentens løfte om å komme torturen til livs, kan uavhengige menneskeretts-organisasjoner melde om at tortur fortsatt forekommer, både av amerikanske styrker og irakisk sikkerhetspoliti, støttet av den irakiske interim-regjeringen. Både tortur og stjeling av amerikanske styrker kan umulig vekke mer tillit blandt den irakiske befolkning, en tillit amerikanerne (og deres koalisjon...) desperat trenger for å ha noen som helst mulighet til å overvinne motstandskjempere som daglig terroriserer befolkning, sikkerhetsstyrker og militære. En skulle tro sikkerheten til amerikanske styrker var første prioritert for president Bush, men alikevel lar han Pentagon få operere fritt og tydeligvis uten oppsyn.

 

   I tillegg til at det forekommer tortur, kan Washington Post også melde om at de tilfeller som blir anmeldt, høyst sjeldent blir straffet av militære domstoler. Pentagons advokater og talsmenn for den irakiske regjering hevder at fysisk og psykisk tortur er justifisert ved at man ønsker å komme motstands-gruppene til livs, men jeg tror jeg trygt kan si at det kun styrker disse terroristenes levevilkår at amerikanerne tyr til slike metoder. Vold avler vold, uansett hvordan man ser på det...

 

   Menneskerettighetene står tydeligvis ikke så sterkt i Bush-administrasjonen, noe man ser ved nominasjonen av A. Gonzales som AG - en mann som kalte Geneve-konvensjonen gammeldags og overflødig... I tillegg vil Condi Rice, enda et ja-menneske, etter all sannsynlighet bli innsatt som ny utenriksminister. Bush II - administrasjonen er langt fra balansert, vil jeg påstå..


hits