Bye Bye

                                                                           Bye 


                                                                   Alene var jeg ofte, 
                                                                    men aldri ensom, 
                                                            for det var dyrespor rundt meg,
                                                                    fisk under meg
                                                                   og fjellvåk over.
                                                                                             
                                                                                               Fra Nordmennesket - Erik Bye

The Comeback Kid

Comeback           Åge Hareide har hatt en god uke, etter den skuffende starten på VM-kvalifiseringen. Seks poeng på to kamper, tre mål på Ullevål i går og storspill fra flere av profilene på landslaget. Er Norge på vei til Tyskland i 2oo6? Det er lov å håpe..

Hareide              Faren er selvfølgelig at man skal snuble på veien... Det er fremdeles mange tette kamper igjen, og både Slovenia (som slo Italia) og Hviterussland (som tapte 3-4 i Italia) har vist at de ikke er lette å slå... Skottland har dog ikke vært overbevisende og Moldovia er det ingen som frykter. Jeg tror fortsatt Italia tar førsteplassen i gruppa, og det kommer til å bli et bikkjeslagsmål om andreplassen. Da er det betryggende å se at Nye Norge også kan bite fra seg...

Undecided Indecision

       Venstre er et lite roteparti... Ikke klarer de bli enige om en partleder som kan samle partiet, ikke klarer de å promotere seg selv i en høyredominant regjering, ikke klarer de å presentere seg selv som et klart alternativ til velgere, og fremdeles har de ikke klart å bestemme seg for om de er for eller mot EU. Under forrige folkeavstemming var de et "nei"-parti, mens de denne gangen lener mot "ja"... (Et "njaa"-parti, med andre ord.)
   Det er frustrerende å kun lese om Venstre i avisene om Sponheim har sagt noe..."uheldig", når det er indre strid i partiet, eller når Dørum har gjort noe upopulært i justisdepartementet... Når det var en debatt på NRK vedrørende gasskraftverk-saken var ikke "miljø-partiet" Venstre representert! (Kanskje litt vanskelig å forsvare en politikk man ikke kan stå inne for...) Årets taper (eller en av flere fattige tapere...) etter budsjett-forslaget til Foss blir studentene. Hva har et parti som Venstre, som har miljø og utdanning blandt fanesakene, å gjøre i en regjering som sannsynligvis må samarbeide med FrP om budsjettet?!?!

                         V

       Er det viktigere å ha makt enn å stå på prinsippene? Venstre-ledelsen hevder de får gjennomslag for mye av politikken sin, men jeg har problemer med å se dem... Jeg kan ikke se de store Venstre-suksesséene, hverken i budsjettet eller i politikken til daglig. Man har satt av ganske mye penger til kollektiv-trafikken i urban-Norge, men dette hører man ikke om. Om ikke Venstre skal forsvinne helt ved neste valg, er det på tide å gjøre noe drastisk. Kan hende må man gå til det skritt å finne en ny partileder. En som kan samle partiet. En som kan inspirere og lede. En som kan presentere og promotere de sosialliberale idéene til velgere som ser at den ny-liberalistiske økonomi-politikken som føres av denne regjeringen ikke er bra, hverken for miljøet, fellesskapet eller for enkelt-individet... En som kan artikulere de problemene det medfører å være et sentrums-parti på den ideologiske skala, uten å fornekte grunnprinsippene Venstre står for. Uansett er det på tide å sadle opp, for 2005 er et valgår, og da er det tid for å slutte rekker og mobilisere krefter...

     Hvis ikke er det farlig fristende å stemme SV, kun i håp om å kunne påvirke utfallet.

hits