Divine Intervention

At Bush er en religiøs mann, var det vel ingen som tvilte på. At han baserer sine politiske beslutninger på "Guds ord" er i utgangspunktet heller ikke noen overraskelse, men jeg blir alikevel litt skremt når jeg leser denne artikkelen i Dagbladet. http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/10/06/445608.html
Det er i denne sammenheng jeg har lyst til å minne om et gammelt ordtak:
Quando Dio Vuole Castigarci Ci Manda Quelle Che Desideriamo

Oversatt blir det When The Gods Wish To Punish Us, They Answer Our Prayers

Nå har Bush fått svaret han ønsket seg. Straffen er vel ganske åpenbar...

Inside Trading

  Nok en gang overrasker president Bush USA. Ved å nominere Harriet Miers til den amerikanske Høyesterett (plassen til S. Day O'Connor) innrømmer nå Bush, indirekte, hvor svak han er blitt... Miers er nominert for å forsikre en "lettvint" runde i Senatet, så man slipper de store ideologiske kampene og faren for at kandidaten ikke skal bli konfirmert. Overraskelsen i nominasjonen ligger i at Bush har sett bort i fra en rekke fremstående kandidater - mange av dem av klar, offentlig konservativ legning og med blendende CV'er. Miers har ingen erfaring som dommer, og jobbet det siste året som rettslig rådgiver i det Hvite Hus. Hun har derfor ingen tidligere "meninger" hun kan bli konfrontert med i høringene som nå begynner. De konservative ser på dette som et svik, fordi de ikke aner hva de "får" med Miers. Også de liberale frykter Miers fordi de ikke vet hva hun står for. Deres frykt ligger i at Miers er en erke-konservativ som snikes inn "uten motstand". Begge sider, i tillegg til amerikanske aviser, påpeker også at dette er helt i tråd med Dubyas praksis med å "promote from within.." Han har til stadighet utpekt og nominert nære venner og rådgivere til de høyeste embedene i sin administrasjon, istedenfor å gå etter kvalifikasjoner.

Begge sider girer nå opp, og gjør seg klare til kamp, til tross for at ekspertene hevder at Miers vil bli konfirmert uansett, og at det er derfor Bush nominerte henne. Administrasjonens støttespillere ser kanskje på dette som et bevis på at Bush får gjennomslag for sine forslag og kandidater - alle andre innser kanskje at han er for svak til å gjøre noe annet..

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/10/04/AR2005100400954.html

hits