The Too Rapid Passage of Time

Guitar          Tiden går alt for fort. Spesielt når man har dårlig tid. Og spesielt når man brenner etter å gjøre noe man aldri får tid til. Sånn er verden anlagt. 
 
     Gitaren står på rommet og hvisker smektende ord i mine ører. Jeg har vanskelig for å motstå når den lokker som verst, men aldri inspirasjon når jeg har tid. Verden er ond, og tiden er et monster. Heldigvis er det noter, grep og tablatur tilgjengelig her når jeg først får ånden over meg... Da er det bare å legge plekteret til rette og starte gaulingen!

Back To School

Utdannelsestilbud til Kvinner!

Et studium som burde interessere mange av dere jenter.
To års studium tilbys av Hjelpe-Universitetet i Volda (HUN.I.VOLD) med
følgende overordnet mål:
- BLI EN SKIKKELIG KVINNE.

Det er riktig! I løpet av bare seks terminer kan også DU bli en
skikkelig kvinne, samtidig som du får deg en utdannelse.

Vennligst bruk et øyeblikk på å lese igjennom studieplanen!

FØRSTE ÅR: Oppdagelse og Læring

Høstsemester:
KVIN 101        Overvinn din trang til mas.
KVIN 102        DU kan også skifte olje.
KVIN 103        VVT. Lære å overnatte hos mamma.
KVIN 104        Hvordan fylle et ølglass.
KVIN 105        Vi ønsker ikke slips til Jul, Bryllupsdag og Fødselsdag etc.
                        (Bare ha på deg det sexy undertøyet jeg ga deg)

Vintersemester:
KVIN 110        Hvordan gjøre klesvasken raskt unna for å få mer tid til sport.
KVIN 111        Forståelse av kvinnens skyld i at mannen drikker.
KVIN 112        Foreldreansvar: Mannen ga deg barna for at du skulle få andre sjefe rundt.
KVIN 113        Få et liv. Lær hvordan du selv kan drepe mus.
SPIS 100          Hvordan få din mann til å spise mer ved hjelp av utvikling av din kokekunst.
ØKO 001 A     Få orden på økonomien. KREVENDE, men mulig!

Vårsemester:
KVIN 120        Hvordan la være å dryppe som en svamp når mannen har rett.
KVIN 121        Forståelse av egen inkompetanse.
KVIN 122        DEG, det klynkende kjønn.
KVIN 123        Romantikk - hele vitsen med lys, vin og prat.
ØKO 001 B      Forståelse av kredittkortbruk og begrensningen v dette.
                         (Må ha bestått ØKO 001 A)

ANDRE ÅRET: Utvikling og Forståelse

Høstsemester:
SEX 101         Hvordan holde seg våken underveis, og innbille seg at det varte ti minutter..
SEX 102         Det går an å gjøre det andre steder enn i sengen.
KVIN 201      Hvorfor det er uakseptabelt å snakke om kvinnelig hygiene i blandet selskap.
KVIN 202      Hvis du ikke vet hvordan dette kler deg, spør din mor.
VALGFAG    (-Se valgfag nederst-)

Vintersemester:
KVIN210         Hvordan lukke garasjeporten.
KVIN211         Dersom du ikke vil ha en unnskyldning, la vær å be om forklaring.
KVIN212         DU kan også bli en god sjåfør..
KVIN213         Hvordan dra på fisketur sammen med mannen uten å bli forkjøla.
KVIN230A      Hvordan gjøre husarbeidet så stille at du ikke forstyrrer
                         mannen når han slapper av.

Vårsemester:
KVIN220         Hvorfor du ikke behøver invitere moren din på besøk mer enn en gang i året.
KVIN221         Hvordan oppføre deg yngre enn din mor.
KVIN222         Skikkelige Koner bærer også ryggsekk.
KVIN223         Venninner. Hvorfor dine beste venninner er de som baksnakker deg mest.
KVIN230B      "Kle deg som ei sjuske og ta på noe sexy" Hvorfor det
                          ikke ødelegger hjernen din.

VALGFAG:

KVIN 401        Oppnåelig mål: Gripe en ball før den stanser.
KVIN402        Unnskyldning for fising på toalettet er ikke nødvendig.
KVIN 403        Hvordan fungerer tannpastatuben.
KVIN 404        Hvordan lære å sette pris på mannens ølvom og nedsunkne brystkasse.
KVIN 231        Din mor.
SEX 232           Hvordan beholde feminiteten og være attraktiv etter mensen.
ØKO 001 C     Shopping - Hvordan gjøre den unna på mindre enn 16 timer.
ØKO 001 D     Lønningsdag og Shopping: ikke synonymer (Må ha bestått ØKO 001B/C)


Sniff.....


 Jeg kjenner en forkjølelse snike seg på... Krypende over skulderen og inn nesa. This is not good news.

Dogville

Dog         Juryen er nå ferdig og vi sitter igjen med en vinner, dere: "Århundrets Søteste Hund" er herved kåret og vinneren er.....Ronja Munthe-Kaas! Hele Munthe-Kaas familiens kjæledegge slo ut sterke konkurrenter som Scooby Do, Snoopy og forhåndsfavoritten Lassie. På en hederlig andreplassen finner vi 70- og 80-talls helt Pamela Munthe-Kaas. Pamela er ikke med oss lenger, men minnene om hennes morsomme ører og myke pels står fremdeles sterkt hos juryen.

    Arrangør og juryformann Mads Munthe-Kaas ønsker å gratulere og takke alle deltakerne, og håper vinneren nyter tittelen med måte. Takk.

Another Year Gone By.....


Birthdayboi         Tiden flyr jaggu fort.. Ikke før var han blitt 23, så ble han plutselig 24. Så idag skal vi synge "du gamla, du fria" og danse for ham med hopp og sprett og spring. En bursdagsgave til 3060,- får han dog ikke...


Scream If You Know The Madonna

Skrik           Ranet av "Skrik" og "Madonna"-maleriene har skapt forbauselse, forargelse og forferdelse både nasjonalt og internasjonalt. "Alle" er enige at det er en katastrofe at to så kjente malerier nå er stjålet. Det er internasjonalt også enorm forbløffelse over den slette sikringen maleriene hadde... Jeg slutter meg til rekken over folk som er forbannet over sikkerhetsprosedyrene, men er ikke så veldig overrasket som andre kanskje er. Det er liksom litt typisk norsk her vi sitter ved utkanten av verden, og tenker at vi er sikre for kriminalitet... De siste måneders grove ran har nok fått noen og enhver til å revurdere det verdensbildet. Det som derimot overrasker meg, er den fullstendige ansvarsfraskrivelse og mangel på selvkritikk Munch-museets direktør viser. Det er utrolig skuffende å se ham nekte så fullstendig for sitt ansvar, som til syvende og sist er maleriene. Han hevder at å skru bildene fast i veggen ikke hjelper, og at det ikke ville sinket ranerne noe særlig. Dette er helt sant, og ville sannsynligvis ikke hindret ranerne i å få med seg bildene. Poenget med solide sikkerhetsforanstaltninger er alikevel ikke å hindre ranere i å stikke av, men å presentere et så sikkert museum at ranere ikke vil ønske å prøve seg en gang.. Denne preventive bruken av sikkerhets-opplegg finnes overalt der verdifull kunst er utstilt. Bare ikke i Norge. 
          
         Jeg kan bare forestille meg ansiktsuttrykket til E. Munch, hvor han nå enn er gravlagt...

Genderalization

Femi         "Feeeemi!!!" Ungdoms-skolens verste skjellsord var ofte "femi". Ble man beskyldt for å være femi, vanket det trusler og fysiske oppgjør. (Til informasjon - jeg ble aldri utsatt for "femi"-helvetet selv!) Dagens mann opplever en identitets-krise han ikke har måttet takle før. På mange måter er jeg glad krisen kommer i min tid, så jeg slipper å måtte slutte meg til rekkene av "mannfolk". Jeg slipper de åpenbare normene som har hersket siden tidenes (eller mer nøyaktig siden menneskenes) morgen.. Samtidig er det litt skummelt å vokse opp så "fritt". Man kan sammenlikne det med å gå ut av skolen: Det er utrolig befriende og deilig å være fri, men samtidig merker man at alle vaner/regler/normer er borte, og man kan "gjøre som man vil." For hva vil man? Kan man være sikker på at vi mannfolk vet hva vi vil? Hvordan vi vil være? Hva vi vil stå for? Menns identitetskrise er nok litt vanskelig å forstå for kvinner,- mye fordi kvinnens identitet ble formet av menn, men også mye fordi kvinnen ble formet av sin kamp mot mannens undertrykking. Dette har jeg dog ikke mye peiling på.. 

        Både i jobb-, skole- og i familie-sfæren taper gutter og menn. Kvinnene får fler og fler topp-stillinger, de får bedre karakterer på skolen og de får barna i skilsmisse-saker. Det er gått så langt at man har begynt å snakke om et "guttefiendtlig samfunn." Dette gjelder bl.a. i skole-sammenheng. Den siste skansen til det mannlige hegemoniet er snart det internasjonale sandvolleyball-forbundet.. Menn taper på alle fronter, og derfor kommer mitt spørsmål naturlig: Er mannen den nye kvinnen?

Missing the Past

Summer2          Det er først når noe er borte man innser hvor høyt man verdsetter det. Slik er det med personer, privileger og sommern'. Jeg savner sommern' allerede, merker jeg. Kanskje fordi jeg ikke fikk så mye ut av den i år? Kanskje fordi den er så kort her i Norge? Kanskje fordi det er deilig å slippe å pakke på seg 15 kg klær hver gang man skal ut? Men vissheten om at den kommer tilbake neste år er god å støtte seg på, da.


Fighting Uphill And Unarmed

GOP          Når den Republikanske konvensjonen nå inntar New York, er det en sak som opptar det politiske nyhetsbilde i USA: Hva John Kerry gjorde eller ikke gjorde i Vietnam. Kerry kjemper her med ryggen mot veggen for å slå ned påstandene mot ham, mye fordi han ventet for lenge med å benekte beskyldningene mot seg. Slikt varmer nok et Republikaner-hjerte som Karl Rove's. Med disse grove beskyldningene havner Kerry på defensiven, mens Bush's gjenvalg-komitee kan stå på sidelinjen og benekte all (direkte) medvirkning til drittkastingen. Samtidig er det mulig at disse angrepene kan slå tilbake på Bush, om Kerry spiller sine kort riktig. Det gjenstår det å se om han gjør...

      I det konservative Weekly Standard beskylder skribenten Kerry om å lyve i sine påstander om amerikanske krigsforbrytelser i etterkant av Vietnam-krigen. Dette til tross for at det akkurat ble vunnet en Pulitzer pris for avdekkelsene av nettopp slike forbrytelser... Weekly Standard hevder i en annen artikkel at disse ble utført av en liten gruppe "galinger" som slett ikke var representativt for de amerikanske styrkene i Vietnam. ....men har vi ikke hørt denne unnskyldningen for ikke så lenge siden?

hits