Dilated Peoples

dilated2             En av de schtiligste hiphop-gruppene på mitt øre... Sjekk ut "Worst Come To Worse" og "Love&War". Usannsynlig kult. Et bevis på at hiphop kan høres bra ut uten at annethvert ord er "bitch" eller "fuck". Deilig!

Realizations

Bush3         WOW! WOW.... George W. Bush har endelig innsett hva de fleste andre på kloden har visst ganske lenge allerede: planene for gjenoppbyggingen av Irak har vært for dårlige, og utførelsen for dårlig... Jøss. Hva blir det neste; vil han innrømme at den amerikanske økonomien er misbehandlet og for dårlig? Vil han innrømme at pappa fikk ham ut av Vietnam-krigen via sine mektige venner? Eller vil han innrømme at FN burde hatt en mer sentral rolle i Irak-kaoset? Følg med.....

    I et intervju med NY Times er han også ærlig nok til å si at han ikke tror John Kerry har løyet om Vietnam-medaljene sine. Det er positivt, men jeg er fortsatt uforstående til at han alikevel nekter å offentlig fordømme de som hevder det... Kanskje fordi Rove har nektet ham det?

Poor Indignation

Bush1        Idag kom de nye fattigdoms-tallene ut i USA, og nummerene er ikke gode for George W. Både andelen amerikanere som lever i fattigdom og amerikanere som ikke har health insurance vokser, for tredje år på rad. Men det mest skremmende er at tallet på antall barn som vokser opp i fattigdom øker betraktelig. Det er ingen hemmelighet at de økonomiske forskjellene i USA er enorme, og i en skala vi her i Norge ikke helt kan forestille oss uten å se det med egne øyne, men kapitalismens 'live and let die' er mer nådeløs enn i noe annet samfunn. Den sosialistiske darwinismen krever sine ofre, men som i ethvert annet samfunn skjuler man de fattige og svake, og presenterer et glansbilde ovenfor utenforstående. Derfor er det ikke de sosiale og innenriks-økonomiske temaene i USA vi får se i norske media, men heller de utenrikspolitiske debattene som vektlegges. Dette er jo forståelig, sett fra vårt ståsted, men jeg synes det er merkelige at den politiske debatten ikke raser enda sterkere i USA nå som presidentvalget nærmer seg.

Bush3     John Kerry kom selvfølgelig med skarpe uttalelser etter kunngjøringen av de nye tallene, men Bush har enda ikke svart med annet enn sin vanlige tale om at skatteletelsene ennå ikke har vit sin virkning. Problemet hans er nok at idet han svarer, vil han være på defensiven. Kerry har et godt grep på Bush i de aller fleste meningsmålinger når det gjelder økonomien, og derfor kjører W. på med sitt sterkeste kort; Krigspresidenten som den sterke lederen. Dette kommer samtidig med de harde reklame-angrepene på Kerry fra en gruppe som kaller seg Swift Boat Veterans for Truth (SBVT), som hevder Kerry både er en kujon, løgner og upatriotisk. Å kalle en krigs-veteran upatriotisk i USA er ekstremt sterkt, og vekker avsky både i politiske og militære miljøer. Veteranene står sterkt blandt amerikanere flest, og derfor er angrepene fra SBVT et godt eksempel på hvor skitten årets valgkamp har blitt... Bush selv har ikke spesifikt tatt avstand fra angreps-reklamene, til tross for at undersøkelser har vist at det er nære venner av ham og hans nærmeste politiske rådgiver Karl Rove som str bak. Nå viser det seg oså at kun et av medlemmene i SBVT faktisk var i Vietnam samtidig med Kerry... Desverre viser det seg på meningsmålingene at tv-angrepene deres har hatt sin innvirkning på velgere; Kerry mister flere prosentpoeng til Bush i de siste målingene. Dette viser at det ikke er så farlig HVA man beskylder motstanderen for, så lenge man beskylder ham for noe... Den triste sannheten viser hvor vanskelig det er å forsvare seg mot løgner i et så komplekst samfunn som det amerikanske.

Lost Dignity

Brann             I kategorien "Idiotiske Forslag" kommer Stabæks supporterklubb høyt oppe på listene, etter at de i forrige uke oppfordret sine medlemmer til å boikotte mobil-selskapet Chess. Dette fordi Chess-sjefen Idar Vollvik sponset kjøpet av Bengt Sæternes til Brann. Supporter-klubben synes det er for galt at de gjennom sine mobilabonnementer skal støtte en motstanderklubb... Det er klart at det for en hardt trengt klubb, i sportslig motgang, økonomisk fiskesuppe og med nordens styggeste stadion, er bittert at motstanderlagene har "rike onkler" som støtter klubbene sine økonomisk, men jeg tror ikke noen titalls mindre abonnenter i Bærum gjør mye fra eller til for Chess eller Vollvik. Stabæk's supporterklubb teller vel....ti-femten medlemmer, så det er vel uansett ikke mye gjennomslag de får med denne sofistikerte protesten sin. De får kanskje heller begynne å boikotte Rema 1000 for å sponse Rosenborg, eller Elkjøp for å sponse Lillestrøm...

       Stabæk's mest engasjerte og synlige tilhenger (trolig fordi han er en av de eneste som faktisk eksisterer) Ingebrigt Steen Jensen var forøvrig ute og slang med leppa i dag, i forkant av semifinalen mellom Stabæk og Brann, men i motsetning til supporterklubben sin, gjør han det med sedvanlig glimt i øyet. Slik det skal gjøres...

Hallelujah!

Jubel 

        Er bare så sinnsykt fornøyd med at Rosenborg kom seg videre til Champions League i går. En fantastisk spennende kamp, og fortjent avansement! HAHA til alle kritikere!


hits