2 Good 2 B True

I'm so blessed. It's disgusting, really!? Neida...


Survival Of The Fittest

    President Bush gikk nettopp ut og slo fast at amerikanske skoler burde undervise om teorien "Intelligent Design,"  som går mot Darwins teori om at mennesket stammer fra apene... Det må de jo gjerne gjøre. USA's anseelse i verden er uansett så lav at en kristen ekstrem-konservativ teori fra eller til er vel ikke så farlig... Alikevel er det ironisk at det er George W. som nå går ut og promoterer "Intelligent Design," når han selv er unntaket som beviser teorien til Darwin.

Det er så lett å gjøre narr av stakkars Bush...

   Litt vanskeligere er det å gjøre narr av kandidaten han har nominert til Høyesterett, John Roberts. Det Hvite Hus nekter nemlig å offentliggjøre en mengde dokumenter, skrevet av Roberts mens han bl.a. jobbet for R. Reagan, til Demokratene i justiskomiteen i Senatet. Grunnen: Det vil bryte med "attorney/client" privilegiet som tilsier at alt som blir sagt mellom de to partene i en sak. Dette er selvfølgelig bare tull... I statlige saker som dette, finnes det ikke noe slikt privilegie. Spesielt når Roberts i disse sakene kun har rådet Reagan. Det eneste som dermed skulle være verdt å holdes hemmelig i slike saker, er Roberts' meninger. Men Bush firer ikke, og dermed er mange av Roberts' holdninger og tanker ukjente når man i midten av september skal begynne utspørringen av ham. Med mindre man bryter igjennom steinmuren Bush har reist rundt administrasjonen sin, da..


Unbalanced

Hmmm.. Innser nå at det har blitt veldig mye politikk her i det siste. Ikke helt bra.

På lørdag drar jeg tilbake til Bergen, etter en laaaang sommer hjemme hos familie og gamle venner. Alltid litt vemodig å forlate folket og hunden, men skal bli deilig å gi seg ikast med et nytt semester - med nye utfordringer. Det er "helt bra..."


Viva!

   Det brygger opp til den tøffeste valgkampen på lenge, og anklagene hagler mot Venstre og regjeringen.Noen av beskyldningene er riv ruskende gale. Den eneste måten å forbedre dette er ved å få en regjering som fører en mer radikal og mer liberal politikk. Det får vi bare til ved å gjøre Venstre større. Alternativet er gammeldags A4-sosialisme eller høyrepopulisme.

   Venstre har fått mange gjennomslag i regjering de siste 4 årene. Det krever en god dose politisk kløkt. Og for dette kan vi i stor grad takke én mann – den samme mannen som etter én periode som ensom svale på Stortinget med stor selvfølgelighet ble et del av den vinnende regjeringskonstellasjonen. Han er et utskjelt politisk geni. Han er både en visjonær ideolog og en jordnær realist. Han er landets tøffeste og mest frittalende politiker. Han er Lars Sponheim.

   Lars Sponheim er hatet og elsket fordi han sier det han mener, og fordi det han mener ofte er noe annet enn hva folk har lyst til å høre. Sponheim er ikke er ute etter å sanke billige stemmer på pølser og sydenturer. Han er en moderne idealist, ikke en bakstreversk materialist. Han forener ekte meninger med kunnskap, og er den eneste partilederen som ikke lar seg diktere av dyre medierådgivere. Sponheim sier ikke ting på kommando, men sier ting fra hjertet. Norsk politikk blir kjedeligere uten Lars Sponheim.

   Og norsk politikk blir mindre liberal uten Lars Sponheim. Han er vår tids revolusjonær. Han vil ha endring og rettferdighet der andre aksepterer særinteressenes vetomakt, enten den kommer fra mektige byråkrater eller mektige organisasjoner. Norge trenger en vaktbikkje som vokter makten i åpne rom, og ikke i trange partikorridorer. Norge trenger en grønn liberaler til å sette radikale tanker ut i livet.

   Norge trenger Lars Sponheim...


Blogging

Ettersom jeg tydeligvis ikke kan legge til flere linker på bloggen min, legger jeg ut noen av dem her:

- Daily Kos. Amerikansk "kjendis-blogg" som leses av nesten 100.000 hver uke. Kjent for å avsløre løgnaktig Republikansk propaganda...

- Liberale blogger:

Lars Henrik (Leder UV)

Helene

Guri

Jan Kenneth

Liberaljento

Annet:

Viva Sponheim

 


hits