Darkness Reigns My World

         Ikke bokstavelig talt, den tittelen der. Men jeg merker nå som jeg jobber fulltid at jeg ikke bruker så mye tid på bloggen min lenger. Problemet er at jeg skriver mest og best om natten. En sjelden gang sent på kveld, men aldri på dagtid. Derfor har det blitt lite oppdateringer i det siste, men håper det skal gå seg til litt...

Fall of the Mighty

      Og så var den siste kvartfinalen ferdig, og vi takker Danmark for innsatsen... Hadde nok håp om en mer fartsfylt kamp, men all ære til danskene - Norge har fremdeles laaangt igjen til deres nivå. De skandinaviske landene kan uansett gå ut av EM med hevet hode, i motsetning til visse andre land... Svensker og dansker underhold oss med feiende flott fotball, fantastiske scoringer og spenning til siste slutt. Det er alltid surt å ryke ut på straffekonk, slik Sverige gjorde, men sånn er det nå en gang fotballen er.

      Dette europamesterskapet har gitt oss en god del overraskelser, både positive og negative, og jeg kommer sikkert til å komme tilbake til dette etter at mesterskapet er over. Men må innrømme at jeg er skikkelig skuffet over noen av "storhetene" som forsvant etter gruppespillet: Italia imponerte vel egentlig ingen, og spillere som Vieri, Totti og Nesta var mest iøyenfallende for deres slappe holdning. Den eneste italiener som kan være nogenlunde fornøyd med mesterskapet (med unntak av dommer Collina) må være Cassano, som bidro med fart og giftige avslutninger. Tyskland har aldri sjarmert publikum med feiende fotball og sambatakter, men man har alltid kunnet regne med dem til siste slutt. Ikke i år. De subbet seg gjennom et gruppespill med overkommelig motstand, men kom ikke videre, da de i siste kamp ikke klarte å slå B-Tjekkia. Ballack og Kahn, de største tyske stjernene, klarte aldri å få med seg de andre på laget når det buttet i mot, og da fungerte ikke "maskinen" Tyskland. Spania har ikke vært noe stort turneringslag, og det virker som de har en sperre når det kommer til mesterskapene. Med gigant-stjerner som Raul, Baraja og Morientes på laget skulle det ikke være mulig å forsvinne så tidlig i turneringen, men så slo Hellas til, og Portugal kastet naboene på hue ut av EM. Også andre lag har skuffet meg, men de får jeg komme tilbake til - det er leggetid. Må bare få legge til at det har vært noen fantastiske kamper og mange utrolig flotte mål: Jeg gleder meg til EM-kavalkaden som sikkert kommer!

hits