His Life...and mine

       Bill Clinton's lenge etterlengtede selvbiografi "My Life" er endelig i butikkene. Den godt over 900-sider lange boken inneholder vistnok mange tidligere ukjente observasjoner, situasjoner og tanker fra Clinton selv. Har bestilt boken, som forhåpentligvis kommer i posten snart... 

       Ingen av dagens amerikanske politikkere kan vekke så sterke følelser som det Clinton gjør. Venstresiden elsker og tilber ham, og Demokratenes presidentkandidat sliter, i likhet med tidligere vise-president Al Gore, med at de er drepende kjedelige i forhold til Bill Clinton. Mange av talene hans kunne vekke begeistring hos selv en gråstein, og sjarmen kunne få selv den bitreste sitron til å smake søtt. Samtidig er det ingen som kan få en høyrevridd republikaner til å fråde om munnen og skjære tenner som "Ville-Bill". Det intense hatet er litt underlig, da Clinton var en av de mer moderate Demokratene, men like fullt er han i deres øyne selve billedliggjøringen av liberalismens mange feil og skavanker. To artikler som kan presentere den dype kløften som splitter Amerika i deres syn på Clinton, kan finnes her og her Den første artikkelen, fra the Guardian, har fokus på den intense populæriteten til personen Bill Clinton, mens den andre gir et kritisk blikk på presidenten Bill Clinton, og finnes i det konservative skriveriet The Weekly Standard. Den siste er ganske negativ, ja... Begge artiklene farges av skribentens politiske bakgrunn, men jeg føler nok at presidentskapet til Bill Clinton, om ikke av de aller største, var åtte år med økonomisk framgang og ingen store utenriks-skandaler. Det sies at de STORE hendelsene skaper de store presidentene, og Clinton skal ha sagt at han synes det var synd han aldri ble stilt på de største prøvene som president - men hvem vet hvordan han ville reagert på 11 september 2001 om han hadde vært sittende president? Cliton har jo vært forsiktig med å kritisere Bush, i motsetning til Al Gore, men tror nok ikke Irak ville vært det anarkiet det er om dagen. Halshugging og kidnappinger, og om litt over en uke skal Irak overta suvereniteten.... Det blir en varm sommer, for politikere i USA og menigmann i Irak.

      Min egen sommer blir forhåpentligvis også varm, men blir nok dominert av jobbing, jobbing og atter.....jobbing. Sånn er det å være fattig student - penger er det jeg trenger! Men skal nok få tid til litt bading, grilling og rolig rusling også.. Lever ihvertfall i håpet.

hits