...something completely different:

                                                  


Lørdag 1. mai og søndag 2. mai blir det konsert for alle våryre mennesker i Bergen og omegn! Studentkoret Blandede Akademikere og koret Kor e' tonen stemmer i med sommersanger av alle slag, og sprer stemning og glede med sine vakre røster. Fensal i Kong Oscarsgate er steder der vi "offisielt" åpner sommeren for våre tilhørere, og konsertene begynner klokken 19.. Velkommen. Eller som Marvin Gaye sier det: Let's get it on!                                                       
    


The Stormy Present

     Idag er det en grå dag igjen. På mange måter. Værmessig er det snart-regn-vær, humørmessig ble jeg nettopp i adskillig dårligere humør: Hadde akkurat skrevet ferdig et langt innlegg, men trykket deretter på feil knapp, og alt forsvant. Forbannet være teknologien...

    Hadde skrevet endel om en artikkel som sto i VG i dag, om den norsk-ættede Bush-rådgiveren Karl Rove. Der hevdes det at grunnen til USA's respektløse behandling av den svenske våpeninspektøren Hans Blix skyldes Rove's avsmak for svensker. Men grunnen er ikke svenskenes billige øl eller alle popstjernene deres, men deres invasjon av Norge i 1814... Dette virker dog litt søkt i mine øyne. Selv ikke folk i Bush-administrasjonen kan vel være så skrudde i huet...?! Men faktum er at kilden til denne artikkelen er den nye boken til Bob Woodward, "Plan of Attack." Woodward er en anerkjent journalist som har skrevet boken basert på inngående intervjuer med mange medarbeidere i det Hvite Hus, i tillegg til flere prominente folk i administrasjonen selv, deriblandt Powell, Rice og Bush selv.. Men det mest oppsiktsvekkende ved denne boken i mine øyne (som ikke har lest den, men kun lest om den) er hvor dypt de indre stridighetene i administrasjonen stikker. På den ene siden står haukene Rumsfeld, Cheney og Wolfovitz, på den andre siden står duen Colin Powell. Haukene beskylder nå Powell for å tenke kun på sitt eget image og rykte når han nå påstår han var betenkt over Irak-krigen hele veien, mens Powell hevder haukene har vært besatt av Saddam helt siden dag én, og ikke tenkte på hva som skulle skje etter at krigen var ferdig. Powell var mannen som presset gjennom at man skulle gå gjennom FN før krigen, og dette falt heller ikke i god jord hos de neo-konservative. Selv om begge parter nekter for stridighetene, er det nok ingen som blir overrasket om ikke Powell sitter som Secretary of State om Bush får en ny periode. 

 
   
    Og apropos valget: Håpet mitt nå (det er svakt, men basert på realitet) er at junior går i fellen som hans far gjorde mot Clinton... Også da så Bush ustoppelig ut på grunn av sine utenriks-seiere. Men Clinton innså at "it's the economy, stupid," og dette ga ham seieren. Sannsynligvis har nok Rove og republikanerne lært av den fadesen, men om man ser på innenrikspolitikken og økonomien under Bush junior, er heller ikke det imponerende lesing, så her er det håp... Demokrater pleier jo som oftest å score høyest på "handling of economy og healthcare," så. All lykke til John Kerry: It's the economy, stupid!

hits