Nocturnal

Natten er min tid på døgnet. Ikke er jeg Batman, og ikke er jeg Fantonald - alikevel hender det jeg
 sniker meg rundt i Bergens gater om natten, og søker svar på spørsmål. Har aldri måttet bekjempe kriminalitet eller, for den saks skyld, begått kriminalitet under disse nattevandringene, men likevel... Resten av natten skal jeg bruke til å pakke, for i morgen drar jeg hjem for påsken!
  

Andre Linker

    Her legger jeg ut andre linker som er relevante for å forstå meg. Har jo f.eks. trent Taekwon-Do i endel år, og mye av min både min tid og interesse ligger fremdeles i kampsportens underlige verden.
    I den forbindelse må jeg bare få nevne at jeg ble ganske så betatt av en viss film med Tom Cruise som flimret over kino-lerreter her i landet de siste månedene. Er i det hele tatt en stor film-fan, og som enhver annen som har lest Ringenes Herre, ble jeg fullstendig bergtatt av filmene til Peter Jackson.

   Nå som påsken står for døren, er det ikke lenge til Tippeligaen starter, og selv om det ikke er så spennende angående hvem som kommer til å vinne i år, blir det desto mer spennende å se hvem som kommer til å knipe de neste plassene. Her i Bergen har noen allerede begynt å omtale Brann og seriegull i samme setning, så da er alt som det skal være også her..

   Jeg ser ikke så mye på tv, og når jeg først gjør det, er det oftest nyheter. Men noen serier liker jeg. En av dem gikk på NRK i høst, og var en miniserie i ti deler, produsert av bl.a. Steven Spielberg og Tom Hanks. Følger også med på Friends og The Simpsons, men den desiderte favoritten er den velskrevne, velspilte og ikke minst intelligente serien The West Wing, om president Jed Bartlet (D-N.H.) og hans stab i det Hvite Hus. Og når vi er inne på politikk kan jeg med en gang innrømme at jeg, i liket med halve Amerika og resten av verden (ser det ut som), er skremt over den retningen W. Bush har valgt å gå med politikken sin.. Hadde jeg vært velger i USA, ville jeg utvilsomt vært Demokrat. Følger derfor nøye med på valgkampen der borte, til tross for at det ikke skrives så mye, nå som de demokratiske primærvalgene allerede har valgt John Kerry. Denne linken her er til en side som presenterer mange skremmende idéer og tanker om USA's rolle i verden. Noen av skribentene er kjente folk som Rumsfeld, Wolfowitz, Jeb Bush og visepresident Dick Cheney. Men amerikansk politikk er jo kilde til mye god humor, noe disse menneskene vet å utnytte. Den morsomste er kanskje Andy Borowitz. Norsk politikk er kanskje ikke like morsom, men alikevel viktig for oss nordmenn (skulle jeg tro). Er ingen stor fan av den sittende regjering, men er jo imponert over at et lite parti som Venstre klarte å "lure til seg" tre statsråder...

    Som man jo vet nå, bor jeg i Bergen, og av følgende grunn... Mer er det ikke å si om den saken. 

   Har listet opp U2, Pink Floyd og Dire Straits/Mark Knopfler som mine favoritter når det gjelder musikk. Det er sant nok, men er også stor fan av norske Ephemera. Makan til behagelig musikk, da?! Annen norsk musikk jeg liker: Maria Solheim, Knutsen og Ludvigsen, og Spetakkel. Må også legge til en link til denne gruppen, som er sinnsykt gode a cappella.
Helt til slutt en link til koret jeg selv synger i - Bergen Universitets offisielle blandede kor: Blandede Akademikere! WOHO! Kommer med info senere om når og hvor vi har konsert..

Link

Her er linken til en annen blogg. Den drives av min kamerat Edvard, men oppdateres sjelden. (Gudene vet hvorfor jeg legger ut linken, da...)

Mer Vinter

   Jeg hyller vinteren med sin friske luft og vakre scener. Hadde jeg vært komfortabel med det, ville jeg sunget en sang om vinteren, men føler ikke helt for det i dag.. Hjemme i Bærum, der jeg vokste opp, er vinteren mye lengre, og som oftest mye kaldere enn her i Bergen.   De deiligste vinterdagene i Bærum er så kalde at buksene stivner når man går utendørs, om de ikke er helt tørre. (Dette vet jeg av erfaring...) Men stillheten klokka 5:30 om morgenen, blandet med frosne tær og drømmen om en kopp varm kaffe, er så behagelig at det er verdt all ubehag kulden medfører.   Vinteren gir meg også god samvittighet ved å sitte inne og se en film, eller trene, eller lese. Kan alltid unnskylde meg med at "det er så kaldt ute..."

   Nå drar jeg snart til fjellet for påsken. Lange dager med skiføre, appelsin, hundebjeff, brettspill, god mat og alt annet som hører påsken til. Det betyr at jeg vil være utilgjengelig for bloggen min en liten uke. Men forhåpentligvis overlever jeg familien, og er tilbake neste mandag!
   Nyt påsken, og bruk solkrem!


Winter Wonderland

Vinteren er slutt her i Bergen, og våren er på fremmarsj.. Jeg har ikke noe imot varmere vær, blidere mennesker og sol og klar himmel - men personlig mener jeg det ikke finnes noe bedre enn en skyfri vinterdag, med frostrøyk, knakende snø under føttene og fin utsikt.I Bergen er det dog sjelden man får oppleve mange av de dagene i løpet av et år... Derfor er man avhengig av å utnytte de få som dukker opp. Fløyen er et ypperlig sted å gjøre akkurat det..


Litt om meg

Navn: Mads Munthe-Kaas
Bor: I Bergen
Alder: 24
Yrke: Student

Forfatter: Edgar Allen Poe
Musikk: U2, Pink Floyd, Dire Straits
Drikke: Te og Kaffe
Film: A Few Good Men
Tv: The West Wing og The Simpsons

Andre interesser:
- Trene (i ny og ne)
- Synge i kor
- Venner
- Fotball
- Skjønnhet, i enhver form
- Grønne sett
- God mat
- Fint vær

 Kunne sikkert skrevet mye mer, men det får komme etterhvert..

Famlende Skritt

Ja, dette er mine første famlende skritt inn i den digitale dagbok-verden. Har ikke prøvd noe sånn som dette før, men som alle andre har også jeg noe på hjertet som jeg vil dele med verden (kanskje). Håper ihvertfall å få skrevet så ofte som mulig, når jeg etterhvert finner ut hvordan alt fungerer..
 Lykke til, Mads.
Takk.

hits