Internal Affairs

Det var vel bare et spørsmål om tid, men jammen ser det ikke ut som om det er litt regjeringsslitasje hos de rødgrønne partiene. AP begynte, og nå svarer SV.

Vi får se hvordan det utvikler seg, men jeg tror nok både Kristin og de andre i Sosialistisk Venstreparti begynner å merke at det har vætt fire lange år. Spørsmålet er om de egentlig har lyst på en ny periode med kamelsvelging..

Popular demand

Bloggstafetten mot Datalagringsdirektivet, som startet i går, har allerede fått stor respons. Det er gøy, og vitner om at bloggerne, av alle politiske farger, er opptatt av spørsmålet.

Og det skjønner jeg godt: Direktivet vil pålegge alle internett- og teleselskaper å lagre trafikk- og lokaliseringsdata i opptil to år. Det vil si informasjon som IP-adresser, tidspunkt for av- og pålogging av internett, avsender og mottaker av e-post, geografisk lokalisering til sender og mottaker av sms og varighet på telefonsamtaler. Er det rart man blir litt skremt?!

Oppdatering: Så langt litt over seksti bloggere har hevet seg på. Fantastisk!
Liberaleren har en god oppsummering, og avslører regjeringens taktikk: Stall for time...

Tempus fugit, non autem memoria

It's that time of the year...

Euphoria is not to be seen anywhere close...

The Outer Limits of Humanity

Denne artikkelen om dokumentaren Ghosts of Abu Ghraib,  er nesten litt grufull lesning, men den bør alikevel leses. Og dokumentaren bør også sees, om man får sjansen...

Abu Ghraib-skandalen, der systematisk tortur og nedverdigelse av fanger ble avslørt, rystet alle oss som har sett på USA som en forkjemper for frihet og rettferdighet, og ga alle anti-amerikanske grupperinger ammunisjon til sitt sinne og hat. At hverken høyere militære eller politiske ledere ble holdt ansvarlige er for meg et mysterium, men billedliggjør vel hvordan Bush-administrasjonen har drevet hele Irak-spetakkelet...

Delen om faren og sønnen ble nesten for mye for meg.. Hvordan kan amerikanere se seg selv i speilet etter å ha sett denne dokumentaren, vel vitende at deres egne borgere behandler medmennesker på denne måten? Hvordan kan amerikanere forsvare sine idealer om frihet over hele verden når deres egne militære behandler fanger uten rettigheter og trygghet? Hvordan kan de forsvare en politisk ledelse som både åpent og i skjul ikke bare godtar dette, men også oppfordrer til det!? Det er uforståelig for meg...

The Green Power

Ettersom valgkampen for president (White House '08) allerede har begynt for fullt, har de forskjellige kandidatene allerede nå begynt å samle inn penger. Eksperter spår at dette vil bli den dyreste valgkampen noensinne, og at man vil nå den "magiske" billion-dollar grensen for hva som kommer til å bli brukt. Det er ganske grusomt å tenke på alle de pengene brukt på en valgkamp, enda mens amerikanere sliter med økonomien og helsen....

Anticipation

 "Forventninger og forventningspress er aldri lett å møte, langt mindre overvinne. Terskelen for suksess vokser med fortvilelsen...."


"For all, the attainment of sincerity is the path to virtue."

Leaving The Past Behind

"Frihet er å legge fortiden bak seg..."

The Final Countdown

I morgen avgjøres det hele. En laaang og hard valgkamp vil være over, og velgerne skal avgjøre. Jeg kommer til å være sinnsykt nervøs hele dagen, før jeg kreperer når resultatene begynner å tikke inn på kvelden. Det kommer til å bli sinnsykt jevnt, og intet kan taes for gitt på forhånd! Lister her de tre viktigste grunnene til at jeg valgte Venstre:

- Miljø. Dagens regjeringen har gjort mer for miljøet enn noen tidligere regjeringer. Med økt satsing på kollektiv-trafikk, verning av over 50 vassdrag og Lofoten fri for petroliumsaktivitet har Venstre gjort det SV aldri kommer til å få til i kompaniskap med AP og LO. 10% av Norge er nå vernet område! Dessuten er det viktig med et parti som jobber målrettet med miljøpolitikken sin, og innser at det er et problem som vil plage jorden i laaaaang tid fremover. Man må ha noen visjoner inn i politikken. AP går jo til valg med slagordet "Ny regjering - nytt flertall" noe som slår meg som både lettvint og ekstremt reaksjonært.

 


- Ideologi. Sosialismen som SV og AP står for er rett og slett gammeldags. Man har ikke de klare klasseskillene man hadde før. Dagens samfunn er så nyansert at det blir umulig å tilfredsstille alles behov med én løsning. Venstre er det eneste liberale partiet i Norge, og baserer HELE sin politikk på en sosialliberal tankegang: Mennesket skal ha friheten til selv å styre sine egne liv, men det skal opprettholdes en handlingskraftig stat som kan garantere et "sikkerhetsnett" for de som, av forskjellige grunner, faller utenfor. Det blir helt håpløst når SV snakker om valgfrihet uten å mene det. Det høres jo flott ut (det er vel en grunn til at de bruker Venstres uttrykk) men deres sosialistiske grunntanke tilsier jo at den eneste valgfriheten man får med SV er friheten til å velge det de allerede har bestemt for deg. Når AP messer om solidaritet høres det bare hyklersk ut i mine ører. Solidaritet handler om at alle skal ha samme mulighet til å leve et godt liv, ikke at alle skal behandles likt så man ihvertfall ikke blir urettferdig behandlet fra statens side.. Det sier seg selv at en tobarns alene-mamma som nettopp er ferdig med utdannelse trenger mer barnetrygd enn et enebarn i Bærum som vokser opp i villa. Med dagens ordning får begge eksemplene likt. Venstre ønsker å gi mer til de som trenger det mest, så hvorfor ikke kutte ut barnetrygden til millionæren så alenemoren kan få 1200,- mer i måneden? DET er solidaritet!

 


- Næringspolitikk. Venstre har innsett at fremtiden ikke er enorme fabrikker og statlige monopoler, men de mindre bedriftene og foretakene. Det viser Union-saken til fulle. (Eneste partileder som ikke dukket opp hos Union-styret med pressen på slep for å "se om vi kan finne en løsning"? Lars Sponheim. 'nuff said.) Istedet ønsket Venstre et møte med lokale ledere om hvordan man nå kunne utnytte de enorme ressursene man sitter på i Skien... Venstre er det fremste gründer-partiet i Norge: Staten skal gi folk mulighet til å følge sine drømmer, og skape den sikkerheten som gjør at de tør. Konservative AP og fanatiske LO er et hinder for nyskapning og innovasjon i den norske næringen. (Jeg er på ingen måte en nyliberalist - markedet er ikke løsningen på alt, men historien viser oss at Staten i mange tilfeller ikke makter å utnytte potensialet på samme måte som det private.) Fremtidens verdiskaping vil skje av småbedrifter, enkeltmannsforetak og innovatører, ikke oljepengene. Det er på tide å snu ryggen til gårsdagen, og forberede seg på fremtiden. (Mmmm...poesi!)

Konklusjonen er at Venstre er valgets viktigste parti. Med et sterkt Venstre over sperregrensen sørger man for en regjering med trygg forankring i sentrum, istedenfor et rødt eksperiment der usikkerhetene rundt de aller fleste saker er stor. I sitt Soria Moria-dokument har de røde fått inn et punkt om å "Snarest mulig avvikle ordningen med anbud på produksjon av ortopedisk fottøy" men har ikke funnet plass til å adressere viktige miljøsaker som oljeboring, rovdyr og det økende CO2-problemet. De eneste miljøpunktene som er presentert handler for det meste om å videreføre dagens politikk. Det vitner ikke akkurat om en visjonær koalisjon vi snakker om her. Kanskje det ikke står så ille til her i landet som populistene i SV vil fremstille det? (Uansett vil ikke SV få så mye gjennomslag på miljøet som de nok kunne ønske, noe Karita B. Orheim slo fast for en uke siden. Det blir nok AP som skal diktere der og, ja. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/valg2005/article1097513.ece)

Målet er uansett 6% for Venstre, og det tror jeg er realistisk. Viktig med et Venstre over sperregrensen, BÅDE som garantist for en fortsatt borgerlig regjering og for en samarbeidsregjering som dras mot sentrum, ikke mot høyre. Og selvfølgelig viktig at ikke Norge blir stuck med en blodrød regjering som tydeligvis mener fortiden er fremtiden, og som vil gå opp i liminga den dagen Kristin Halvorsen oppdager at det ikke bare er å pøse ut milliarder, slik man kan i opposisjon.... (Begynne å garantere ting en måned før valget? Lovende...) Men FØRST OG FREMST viktig for å garantere liberale stemmer på Stortinget, med et helhetlig syn på politikken og med en framtidsrettet visjon om et "grønt" Norge!


....and proud of it!

Liberalism is a political current embracing several historical and present-day ideologies that claim defense of individual liberty and private property as the purpose of government. It typically favors the right to dissent from orthodox tenets or established authorities in political or religious matters. In this respect, it is sometimes held in contrast to conservatism. Since liberalism also focuses on the ability of individuals to structure their own society, it is almost always opposed to totalitarianism and collectivist ideologies, particularly communism.

The word "liberal" derives from the Latin "liber" ("free") and liberals of all stripes tend to view themselves as friends of freedom, particularly freedom from the shackles of tradition. The origins of liberalism in the Enlightenment era contrasted this philosophy to feudalism and mercantilism. Later, as more radical philosophies articulated their thoughts in the course of the French Revolution and through the nineteenth century, liberalism equally defined itself in contrast to socialism and communism, although some adherents of liberalism sympathize with some of the aims and methods of social democracy.

Classification in a consistent manner is made difficult by the tendency of the dominant strain of liberalism in a region to refer to itself simply as "liberalism" and reject that identification for other minority positions. Since the word "liberalism" can not only refer to a variety of distinct political positions in different countries but can also range from being highly complimentary to being a term of abuse, the connotations of the word in different political cultures can be starkly different.


Til noe helt annet:

http://www.youtube.com/v/AR1TJwm4RU0"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AR1TJwm4RU0


Inevitable Nightmare

 

 Etter de siste års økende distansering mellom Vestens kristne makter og midtøsten og de arabiske lands muslimske religiøse, er det min sterke overbevisning at en ny verdenskrig vil oppstå, muligens allerede i vår levetid. Det er klart at den neste verdenskrigen vil ha et religiøst og politisk aspekt vi ikke har sett tidligere. Muslimske fanatikere vil reise seg mot kristendommens nedlatende "good vs evil"-retorikk, og terrorisme vil tilta i styrke..
 Krigen vil dreie seg om "jihad" og "religiøse ekstremister", ikke diktatoriske og politisk ekstreme tomsinger.. Konfliktene vil ikke dreie seg om territorielle aspekter. Rasisme, fremmedfrykt og religionsforfølgelse vil blusse opp.

 Slik en tid er det vi lever i, en verden der hat og frykt igjen har fått solid grobunn blandt mennesker. Til tross for fortiden har ingen lært og ingen tatt lærdom.


Moon & Sun

stjerner      Fred på jorden - et konsept så gjennomtrengende usannsynlig i dagslysets grelle farger, virker plutselig oppnåelig i nattens stillhet under fullmånens tankefulle blikk....

  Om det bare hadde vært sant - om natten er alt mulig...


Freaky Friday

 Denne dagen har vært rar: Jeg har ikke gjort noe spesielt, men alikevel har jeg fått gjort masse... Det er en deilig følelse med god samvittighet. Noe annet kan jeg ikke si... Nå er jeg også garantert en good natts søvn, så da er alt perfekt.


IQ

  Woho! Snø i Bergen. Hvit, deilig snø. Bare så synd det ikke blir liggende... Allerede FØR det har rukket å lande på bakken, har hvert snøflak blitt forvandlet til våt og kald slaps. Sukk...

    Da jeg skulle ta på meg linsene i dag morges, støtte jeg borti et problem - bokstavelig talt: Oppdaget nemlig at jeg satt med brillene på. Ikke så lett å få fingrene inn på øyet når brilleglassene er i veien. Mitt spørsmål blir da: Går IQ'en ned når trøttheten går opp? Det kan virke sånn på meg. En kamerat av meg kunne fortelle om en dag han fikk så uklart syn når han tok på seg linsene. Det viste seg at han allerede hadde på seg et sett linser (han bruker dagslinser, obviously) fra dagen før, som han hadde glemt å ta av seg på kvelden...


Thooooose Weeeere Theeeee Days, My Friend...

Blomor       Hvorfor er det alltid sånn at jeg om vinteren savner sommer, sol og blomsterbed, mens jeg om sommeren savner kalde vinternetter, varm kakao og kram snø?
  Er det fordi man aldri blir fornøyd med det man har? Er det fordi man alltid higer etter det man ikke kan få, mens man tar det man har for gitt?! Jeg er et utakknemlig menneske. Shame on me, og alle andre!


HOMM

FDR        Kor e alle heltan hen?
                             Stå opp igjen
                            Franklin, kom tilbake.

JFK         Kem skal redde verden no?
                                  Kennedy og barnetro,
                                  og Clinton selges på video...
Clint       

Eden

  Her følger et lite eksperiment: Tar siste ord i forrige setning og skriver ny. Tankene får flyte fritt...

Hage
       Hager er en bortglemt glede for mange. Mange dager er gått siden jeg hadde vondt i sjelen. Sjelen kan ikke lyve om seg selv. Selv den mektigste idé kan felles av grusomhet og løgn. Løgn er den svake manns første forsvars-linje i kampen mot desperasjonen som truer. Truer global oppvarming menneskeheten, eller er det bare oppdiktet fjas fra liberale oppviglere som vil ha navnet sitt i avisen? Avisen er den daglige kilden til kunnskap. Kunnskap er makt. Makt og helbredelse ligger i hendene. Hendene er et symbol på styrke. Styrke kan manifestere seg på mange vis. Vis er han som vet hva han ikke vet.

    Dette var gøy. Men kun en unnskyldning til å bruke bildet av hagen der hjemme hos ho mor og han far....

The Truth

                                                                  Deilig


Once it's too late, you appreaciate what a miracle life really is. You realize that nature is ruthless, and our existence is fragile, temporary and precious.Genderalization

Femi         "Feeeemi!!!" Ungdoms-skolens verste skjellsord var ofte "femi". Ble man beskyldt for å være femi, vanket det trusler og fysiske oppgjør. (Til informasjon - jeg ble aldri utsatt for "femi"-helvetet selv!) Dagens mann opplever en identitets-krise han ikke har måttet takle før. På mange måter er jeg glad krisen kommer i min tid, så jeg slipper å måtte slutte meg til rekkene av "mannfolk". Jeg slipper de åpenbare normene som har hersket siden tidenes (eller mer nøyaktig siden menneskenes) morgen.. Samtidig er det litt skummelt å vokse opp så "fritt". Man kan sammenlikne det med å gå ut av skolen: Det er utrolig befriende og deilig å være fri, men samtidig merker man at alle vaner/regler/normer er borte, og man kan "gjøre som man vil." For hva vil man? Kan man være sikker på at vi mannfolk vet hva vi vil? Hvordan vi vil være? Hva vi vil stå for? Menns identitetskrise er nok litt vanskelig å forstå for kvinner,- mye fordi kvinnens identitet ble formet av menn, men også mye fordi kvinnen ble formet av sin kamp mot mannens undertrykking. Dette har jeg dog ikke mye peiling på.. 

        Både i jobb-, skole- og i familie-sfæren taper gutter og menn. Kvinnene får fler og fler topp-stillinger, de får bedre karakterer på skolen og de får barna i skilsmisse-saker. Det er gått så langt at man har begynt å snakke om et "guttefiendtlig samfunn." Dette gjelder bl.a. i skole-sammenheng. Den siste skansen til det mannlige hegemoniet er snart det internasjonale sandvolleyball-forbundet.. Menn taper på alle fronter, og derfor kommer mitt spørsmål naturlig: Er mannen den nye kvinnen?

Missing the Past

Summer2          Det er først når noe er borte man innser hvor høyt man verdsetter det. Slik er det med personer, privileger og sommern'. Jeg savner sommern' allerede, merker jeg. Kanskje fordi jeg ikke fikk så mye ut av den i år? Kanskje fordi den er så kort her i Norge? Kanskje fordi det er deilig å slippe å pakke på seg 15 kg klær hver gang man skal ut? Men vissheten om at den kommer tilbake neste år er god å støtte seg på, da.


Worst come to Worse?

     Hva er verst - å ha dårlig samvittighet, eller å ha dårlig samvittighet over å ha dårlig samvittighet?
Eller er dette en umulighet? Er det mulig å ha dobbel dose dårlig samvittighet?

RegretAngrer nå på at jeg begynte på milliardær-drømmen. Den har blitt et mareritt....


Hailstorm

      Verden feirer i disse dager 60 år siden D-dagen, da allierte styrker stormet over Normandie's strender i et fortvilet angrep på Hitlers Fortress Europe. Man kan si mye om krig og alle dens grusomheter, men jeg må innrømme at "modig" i ordets ekte forstand er et godt ord for å beskrive disse mennenes innsats. Ikke rart de kalles The Greatest Generation. Jeg kan si meg enig i dét.

      Miniserien Band of Brothers er en god "dokumentar" over en liten del av invasjonstyrken; Easy kompani'et i 101st Airborne. Deilig å se en amerikansk filmatisering som ikke glorifiserer amerikanere, men som viser soldatene som mennesker - på godt og vondt. (Det er også godt å se skuespillere som fungerer så bra i en film/serie som er basert på virkelige hendelser. Ytterst få av skuespillerne er etablerte stjerner, og det hjelper kanskje?) På søndag går Saving Private Ryan på tv igjen. Kommer sikkert ikke til å se hele (igjen), men åpnings-scenen har jeg alltids lyst til å se nok en gang. Maken til ubehagelig scene skal man lete lenge etter! Realistisk og skremmende. Huff.

       Det er vanskelig i dag å se for seg en ny verdenskrig... En krig der alle verdens nasjoner er involvert. Jeg snakker selvfølgelig ikke om en "krig mot terror," men en konvensjonell krig med hærer, divisjoner og armadaer. Jeg kan ikke se at det vil skje igjen på samme måte som i 1940. Men kanskje jeg tar feil? Kanskje det, en gang i fremtiden, vil reise seg en ny diktator? Kanskje han vil samle sin hærskare av tilhengere i en mektig nasjon, og med voldsom retorikk overbevise dem og deres trosfeller i andre land, at deres sak er rettferdig... At hans visjoner om en fredfull og sivilisert verden krever av dem at de må begi seg ut på et korstog mot de som står dem imot... At verdens nasjoner vil lytte og følge dem, om de går foran. At han ved løgner og halv-sannheter overbeviser dem om at retten er på deres side. At han har fått et kall fra høyere makter. At han følger Herrens ord! ...men nei,- det virker for usannsynlig. Verdens-samfunnet ville gjennomskuet en slik diktator. Forhåpentligvis....

(Under) A Blood Red Sky

     Med de siste ukers....turbulens rundt Irak, Abu Ghraib og alt det oppstyret det medførte, er det kanskje igjen på tide å spørre om hvordan valget vil gå i November, for Bush har da fått så mange kriser i fanget det siste 7-9 månedene at han umulig kan vinne gjenvalg?! Det kan ikke være mulig for en president med så tynnslitt omdømme å bli valgt IGJEN?!? Demokrater Amerika over har med glød og styrke samlet sine krefter det siste året, klare til å kaste Bush ut av Det Hvite Hus. Kerry har et, for en gangs skyld, samlet Demokratisk parti bak seg når han gyver løs på Bush/Cheney-kolossen. Men er det nok? Holder det at mer eller mindre halvparten av USA er Demokrater når den andre halvdelen (minus noen uavhengige "independents") er lojale Republikanere? USA er nå så splittet at det, som i 2000, kommer til å bli uhyggelig jevnt. Det er da man blir oppgitt over mennesker som Ralph Nader: Nader er blandt Demokrater sett på som djevelen selv. De gir ham skylden for, nok en gang, å løpe i veien for Demokratenes sjanser til presidentvervet. De frykter at han igjen vil stjele adskillig flere stemmer fra Kerry enn fra Bush, og de er redd de aller mest anti-krig'erske vil stemme på ham pga hans flammende "ut-av-Irak-"retorikk. Jeg er redd de får rett... Og jeg må spørre meg selv om logikken bak Nader's grunn til å gå til valg, som var at han "ønsket Bush ut av Det Hvite Hus." Hadde det ikke da vært bedre å støtte Kerry? Blir bare oppgitt. Har ikke noe imot at flere saker blir debattert, slik de vil med en kandidat til, men måten det skjer på er jeg ikke så glad for.

     Nå begynner det forøvrig snart å bli tid for Kerry å lansere sin visepresident-kandidat: En som kan ta av for noen av Republikanernes mange angrep, og som kan bringe mer liv inn i valgkampen til Kerry. Spekulasjonene har selvfølgelig gått en stund allerede. Mange gjetter nok på John Edwards, sørstats-senatoren med sjarmen og de politiske talentene. Andre igjen ønsker seg Dick Gephard, som kan vippe nordstater i Demokratenes favør (og som ikke overskygger Kerry...) Atter andre spekulerer i en minoritets-kandidat, som Bill Richardson, som er halvt meksikansk. Men det dristigste forslaget er helt klart Republikaneren John McCain. Han er åpent kritisk til Bush-administrasjonen, og er kjent som en god venn av Kerry. Han er en høyt dekorert veteran og er en av USA's mest populære politikere. Desverre (?) har han liten lyst til å "svikte" sitt parti, og jeg lurer vel på om et sånt valg ville vært en potensiell mine for den Demokratiske valgkampen.. Har vel mest tro på Kerry/Edwards-oppsettet, selv om også Dean kunne vært en interessant kandidat. Bill og Hillary Clinton er også nevnt, men de ville ihvertfall stjålet alt rampelyset fra Kerry. Men bare tiden vil vise hvem som in the end blir valgt. Det blir nok ikke meg, ihvertfall. (Jobber fremdeles for at du skal få en sjanse; Ajsal! ;D)

Leste forresten en interessant teori et sted, her om dagen. Noen hevder at Clinton-paret faktisk håper på at Bush vinner gjenvalg i år. Dermed kan Hillary C stille til valg i 2008, når også Republikanerne må nominere en ny kandidat. Om dermed Kerry vinner valget i år, vil det først være i 2012 Hillary kan stille som kandidat, og da vil hun være for gammel.. Jeg synes det høres LITT søkt ut, men man vet jo aldri. Jeg for min del vil vel helst ha Bush ut av huset allerede i år, ferdig med det. 

     Må jo også innom Irak i dette innlegget. En rapport utgitt av det anerkjente IISS (International Institute for Strategic Studies) konkluderer med at Irak-konflikten, med alt det innebærer, har skapt ny grobunn for rekrutteringen av terrorister til Al-Qaida og andre terror-organisasjoner. Med andre ord den komplett motsatte effekten av hva Bush tenkte seg når han innlemmet "frigjøringen" av Irak i sin krig mot terror. Etter krigen i Afghanistan mistet nemlig Usama bin Laden sitt fristed og sin base, og organisasjonen var på gyngende grunn.  ...helt til man bestemte seg for å angripe Irak. Nye aspekter ved idiotien viser seg hver dag. Jeg sier ikke mer... Spørsmålet er vel bare hvor mange flere dårlige nyheter amerikanske velgere tåler. For det begynner å røyne på for et land med dystre utsikter og politikere med vissheten om at det er valgår. Ideologi avgjør for en stor del, men for den gjennomsnittlige amerikaner er det ofte èn eller to saker som avgjør deres stemme. I år blir det Irak i tillegg til økonomien. 

Silvertown Blues

      Noen dager er bare så uendelig mye bedre enn andre dager. Idag er en av disse dagene. Idag ble nemlig semesteroppgaven levert inn, og så var nok en bekymring ute av verden, for en stakket stund. Jeg er sliten, sulten, støl og stuptrøtt - alikevel føler jeg meg veldig glad for øyeblikket. Disse stundene med gooood samvittighet rett etter en innlevering, eksamen eller liknende føles alltid likt; jeg er utmattet, men (som oftest) fornøyd med meg selv. Men nå er det på tide å nyte de små ting for noen timer, før det er på'an igjen..


Waging War With Wolves

      Norge er i krig. Norge deltok i fjor i en folkeretts-stridig krig i Irak, og er den dag i dag med i den like gale okkupasjonen. Ennå har ikke norske soldater blitt såret eller drept, men alikevel hører man merkelig lite fra opposisjonen av krigen. I oppkjøringen mot krigen marsjerte 100.000-vis av mennesker over hele verden i protester mot en krig i Irak. I dag er det omtrent stille. Hvor er bannerne? Hvor er protestantene? Hvor ekte var egentlig protestene? Jeg bare lurer...

   Men i sommer skal de norske styrkene i teorien hjem igjen. Regjeringen prioriterer oppdrag i bl.a. Afghanistan. Afghanistan er blitt glemt i all viraken rundt Irak.. Nå skrives det nesten ikke lenger hjem om gjenoppbyggingen av dette ødelagte landet. Det selger vel mer med Irak, tenker jeg. Men nok om dét. Regjeringens avgjørelse om å sende styrker til Irak var en omstridt sak her hjemme. Her var et Amerika som gikk imot FN og trumfet gjennom sin avgjørelse om å gå til krig, til tross for massive protester fra både innland og utland. Mange nasjoner sendte alikvel styrker, deriblandt Norge. Den norske regjerings "unnskyldning" var at de norske militære kun skulle ha "humanitære oppdrag," hva nå det betyr. Men ettersom både styrker fra Italia, Danmark og flere asiatiske land har blitt angrepet, går man bare og venter på meldingen om at også norske styrker skal bli angrepet. Den irakiske motstandskampen (eller terroren, som vel mer er et passende begrep...) ser liten forskjell på nasjonaliteten på uniformene, og de mange kidnappingene gjør det ikke tryggere å være okkupasjonssoldat i Irak.. Ble derfor overrasket når det viste seg at man alikevel ikke skulle sende alle norske soldater hjem. Det viser seg nå at et titalls offiserer skal være igjen. Nok en gang har regjeringen gått imot flertallets vilje! Det er et dristig trekk, når man fremdeles ikke vet hva slags rolle FN vil få i fremtiden, og hva slags retning Irak vil ta når de angivelig skal overta "makten" fra USA i sommer. Det er også skuffende, når man allerede har sagt at man skal trekke seg ut... 

     Var det så stas å bli nevnt i Bush's State of the Union i januar, som en av nasjonene som "støttet okkupasjonen med militære styrker"? Er det så livsviktig å bli gitt honnør for at "de land som, blandt dem Norge, bidrar til stabilisering og gjenoppbygging i Irak og siden flere land nå deltar, er disse bidragene i betydelig grad internasjonalisert," slik Kjell M. Bondevik hevdet i Aftenposten. For det første er ikke Irak noe stabilt sted i det hele tatt, og for det andre er enda ikke FN kommet reelt på banen, noe regjeringen hevdet har vært essensielt hele tiden. Når skal det være på tide for våre politikere å ha litt ryggrad og kreve full uttrekning av militære styrker?! Er det i det hele tatt vits i å ha militære mineryddere der, når Irak står i brann? Det som trengs er infrastruktur, ikke minerydding. Nei, dette blir for frustrerende. Jeg går og legger meg!

hits