Genderalization

Femi         "Feeeemi!!!" Ungdoms-skolens verste skjellsord var ofte "femi". Ble man beskyldt for å være femi, vanket det trusler og fysiske oppgjør. (Til informasjon - jeg ble aldri utsatt for "femi"-helvetet selv!) Dagens mann opplever en identitets-krise han ikke har måttet takle før. På mange måter er jeg glad krisen kommer i min tid, så jeg slipper å måtte slutte meg til rekkene av "mannfolk". Jeg slipper de åpenbare normene som har hersket siden tidenes (eller mer nøyaktig siden menneskenes) morgen.. Samtidig er det litt skummelt å vokse opp så "fritt". Man kan sammenlikne det med å gå ut av skolen: Det er utrolig befriende og deilig å være fri, men samtidig merker man at alle vaner/regler/normer er borte, og man kan "gjøre som man vil." For hva vil man? Kan man være sikker på at vi mannfolk vet hva vi vil? Hvordan vi vil være? Hva vi vil stå for? Menns identitetskrise er nok litt vanskelig å forstå for kvinner,- mye fordi kvinnens identitet ble formet av menn, men også mye fordi kvinnen ble formet av sin kamp mot mannens undertrykking. Dette har jeg dog ikke mye peiling på.. 

        Både i jobb-, skole- og i familie-sfæren taper gutter og menn. Kvinnene får fler og fler topp-stillinger, de får bedre karakterer på skolen og de får barna i skilsmisse-saker. Det er gått så langt at man har begynt å snakke om et "guttefiendtlig samfunn." Dette gjelder bl.a. i skole-sammenheng. Den siste skansen til det mannlige hegemoniet er snart det internasjonale sandvolleyball-forbundet.. Menn taper på alle fronter, og derfor kommer mitt spørsmål naturlig: Er mannen den nye kvinnen?

Kommentarer:
Postet av: kiresbæret

Jeg syntes synd på dagens menn! Det er litt FOR mye girlpower ute og går! Vi kvinner har klart å hevde oss, i det siste har det ofte blitt på menns bekostning!Stå på!

30.08.2004 @ 22:55
URL: http://kiresbaer.sprayblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits