(Under) A Blood Red Sky

     Med de siste ukers....turbulens rundt Irak, Abu Ghraib og alt det oppstyret det medførte, er det kanskje igjen på tide å spørre om hvordan valget vil gå i November, for Bush har da fått så mange kriser i fanget det siste 7-9 månedene at han umulig kan vinne gjenvalg?! Det kan ikke være mulig for en president med så tynnslitt omdømme å bli valgt IGJEN?!? Demokrater Amerika over har med glød og styrke samlet sine krefter det siste året, klare til å kaste Bush ut av Det Hvite Hus. Kerry har et, for en gangs skyld, samlet Demokratisk parti bak seg når han gyver løs på Bush/Cheney-kolossen. Men er det nok? Holder det at mer eller mindre halvparten av USA er Demokrater når den andre halvdelen (minus noen uavhengige "independents") er lojale Republikanere? USA er nå så splittet at det, som i 2000, kommer til å bli uhyggelig jevnt. Det er da man blir oppgitt over mennesker som Ralph Nader: Nader er blandt Demokrater sett på som djevelen selv. De gir ham skylden for, nok en gang, å løpe i veien for Demokratenes sjanser til presidentvervet. De frykter at han igjen vil stjele adskillig flere stemmer fra Kerry enn fra Bush, og de er redd de aller mest anti-krig'erske vil stemme på ham pga hans flammende "ut-av-Irak-"retorikk. Jeg er redd de får rett... Og jeg må spørre meg selv om logikken bak Nader's grunn til å gå til valg, som var at han "ønsket Bush ut av Det Hvite Hus." Hadde det ikke da vært bedre å støtte Kerry? Blir bare oppgitt. Har ikke noe imot at flere saker blir debattert, slik de vil med en kandidat til, men måten det skjer på er jeg ikke så glad for.

     Nå begynner det forøvrig snart å bli tid for Kerry å lansere sin visepresident-kandidat: En som kan ta av for noen av Republikanernes mange angrep, og som kan bringe mer liv inn i valgkampen til Kerry. Spekulasjonene har selvfølgelig gått en stund allerede. Mange gjetter nok på John Edwards, sørstats-senatoren med sjarmen og de politiske talentene. Andre igjen ønsker seg Dick Gephard, som kan vippe nordstater i Demokratenes favør (og som ikke overskygger Kerry...) Atter andre spekulerer i en minoritets-kandidat, som Bill Richardson, som er halvt meksikansk. Men det dristigste forslaget er helt klart Republikaneren John McCain. Han er åpent kritisk til Bush-administrasjonen, og er kjent som en god venn av Kerry. Han er en høyt dekorert veteran og er en av USA's mest populære politikere. Desverre (?) har han liten lyst til å "svikte" sitt parti, og jeg lurer vel på om et sånt valg ville vært en potensiell mine for den Demokratiske valgkampen.. Har vel mest tro på Kerry/Edwards-oppsettet, selv om også Dean kunne vært en interessant kandidat. Bill og Hillary Clinton er også nevnt, men de ville ihvertfall stjålet alt rampelyset fra Kerry. Men bare tiden vil vise hvem som in the end blir valgt. Det blir nok ikke meg, ihvertfall. (Jobber fremdeles for at du skal få en sjanse; Ajsal! ;D)

Leste forresten en interessant teori et sted, her om dagen. Noen hevder at Clinton-paret faktisk håper på at Bush vinner gjenvalg i år. Dermed kan Hillary C stille til valg i 2008, når også Republikanerne må nominere en ny kandidat. Om dermed Kerry vinner valget i år, vil det først være i 2012 Hillary kan stille som kandidat, og da vil hun være for gammel.. Jeg synes det høres LITT søkt ut, men man vet jo aldri. Jeg for min del vil vel helst ha Bush ut av huset allerede i år, ferdig med det. 

     Må jo også innom Irak i dette innlegget. En rapport utgitt av det anerkjente IISS (International Institute for Strategic Studies) konkluderer med at Irak-konflikten, med alt det innebærer, har skapt ny grobunn for rekrutteringen av terrorister til Al-Qaida og andre terror-organisasjoner. Med andre ord den komplett motsatte effekten av hva Bush tenkte seg når han innlemmet "frigjøringen" av Irak i sin krig mot terror. Etter krigen i Afghanistan mistet nemlig Usama bin Laden sitt fristed og sin base, og organisasjonen var på gyngende grunn.  ...helt til man bestemte seg for å angripe Irak. Nye aspekter ved idiotien viser seg hver dag. Jeg sier ikke mer... Spørsmålet er vel bare hvor mange flere dårlige nyheter amerikanske velgere tåler. For det begynner å røyne på for et land med dystre utsikter og politikere med vissheten om at det er valgår. Ideologi avgjør for en stor del, men for den gjennomsnittlige amerikaner er det ofte èn eller to saker som avgjør deres stemme. I år blir det Irak i tillegg til økonomien. 

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits