The Final Countdown

I morgen avgjøres det hele. En laaang og hard valgkamp vil være over, og velgerne skal avgjøre. Jeg kommer til å være sinnsykt nervøs hele dagen, før jeg kreperer når resultatene begynner å tikke inn på kvelden. Det kommer til å bli sinnsykt jevnt, og intet kan taes for gitt på forhånd! Lister her de tre viktigste grunnene til at jeg valgte Venstre:

- Miljø. Dagens regjeringen har gjort mer for miljøet enn noen tidligere regjeringer. Med økt satsing på kollektiv-trafikk, verning av over 50 vassdrag og Lofoten fri for petroliumsaktivitet har Venstre gjort det SV aldri kommer til å få til i kompaniskap med AP og LO. 10% av Norge er nå vernet område! Dessuten er det viktig med et parti som jobber målrettet med miljøpolitikken sin, og innser at det er et problem som vil plage jorden i laaaaang tid fremover. Man må ha noen visjoner inn i politikken. AP går jo til valg med slagordet "Ny regjering - nytt flertall" noe som slår meg som både lettvint og ekstremt reaksjonært.

 


- Ideologi. Sosialismen som SV og AP står for er rett og slett gammeldags. Man har ikke de klare klasseskillene man hadde før. Dagens samfunn er så nyansert at det blir umulig å tilfredsstille alles behov med én løsning. Venstre er det eneste liberale partiet i Norge, og baserer HELE sin politikk på en sosialliberal tankegang: Mennesket skal ha friheten til selv å styre sine egne liv, men det skal opprettholdes en handlingskraftig stat som kan garantere et "sikkerhetsnett" for de som, av forskjellige grunner, faller utenfor. Det blir helt håpløst når SV snakker om valgfrihet uten å mene det. Det høres jo flott ut (det er vel en grunn til at de bruker Venstres uttrykk) men deres sosialistiske grunntanke tilsier jo at den eneste valgfriheten man får med SV er friheten til å velge det de allerede har bestemt for deg. Når AP messer om solidaritet høres det bare hyklersk ut i mine ører. Solidaritet handler om at alle skal ha samme mulighet til å leve et godt liv, ikke at alle skal behandles likt så man ihvertfall ikke blir urettferdig behandlet fra statens side.. Det sier seg selv at en tobarns alene-mamma som nettopp er ferdig med utdannelse trenger mer barnetrygd enn et enebarn i Bærum som vokser opp i villa. Med dagens ordning får begge eksemplene likt. Venstre ønsker å gi mer til de som trenger det mest, så hvorfor ikke kutte ut barnetrygden til millionæren så alenemoren kan få 1200,- mer i måneden? DET er solidaritet!

 


- Næringspolitikk. Venstre har innsett at fremtiden ikke er enorme fabrikker og statlige monopoler, men de mindre bedriftene og foretakene. Det viser Union-saken til fulle. (Eneste partileder som ikke dukket opp hos Union-styret med pressen på slep for å "se om vi kan finne en løsning"? Lars Sponheim. 'nuff said.) Istedet ønsket Venstre et møte med lokale ledere om hvordan man nå kunne utnytte de enorme ressursene man sitter på i Skien... Venstre er det fremste gründer-partiet i Norge: Staten skal gi folk mulighet til å følge sine drømmer, og skape den sikkerheten som gjør at de tør. Konservative AP og fanatiske LO er et hinder for nyskapning og innovasjon i den norske næringen. (Jeg er på ingen måte en nyliberalist - markedet er ikke løsningen på alt, men historien viser oss at Staten i mange tilfeller ikke makter å utnytte potensialet på samme måte som det private.) Fremtidens verdiskaping vil skje av småbedrifter, enkeltmannsforetak og innovatører, ikke oljepengene. Det er på tide å snu ryggen til gårsdagen, og forberede seg på fremtiden. (Mmmm...poesi!)

Konklusjonen er at Venstre er valgets viktigste parti. Med et sterkt Venstre over sperregrensen sørger man for en regjering med trygg forankring i sentrum, istedenfor et rødt eksperiment der usikkerhetene rundt de aller fleste saker er stor. I sitt Soria Moria-dokument har de røde fått inn et punkt om å "Snarest mulig avvikle ordningen med anbud på produksjon av ortopedisk fottøy" men har ikke funnet plass til å adressere viktige miljøsaker som oljeboring, rovdyr og det økende CO2-problemet. De eneste miljøpunktene som er presentert handler for det meste om å videreføre dagens politikk. Det vitner ikke akkurat om en visjonær koalisjon vi snakker om her. Kanskje det ikke står så ille til her i landet som populistene i SV vil fremstille det? (Uansett vil ikke SV få så mye gjennomslag på miljøet som de nok kunne ønske, noe Karita B. Orheim slo fast for en uke siden. Det blir nok AP som skal diktere der og, ja. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/valg2005/article1097513.ece)

Målet er uansett 6% for Venstre, og det tror jeg er realistisk. Viktig med et Venstre over sperregrensen, BÅDE som garantist for en fortsatt borgerlig regjering og for en samarbeidsregjering som dras mot sentrum, ikke mot høyre. Og selvfølgelig viktig at ikke Norge blir stuck med en blodrød regjering som tydeligvis mener fortiden er fremtiden, og som vil gå opp i liminga den dagen Kristin Halvorsen oppdager at det ikke bare er å pøse ut milliarder, slik man kan i opposisjon.... (Begynne å garantere ting en måned før valget? Lovende...) Men FØRST OG FREMST viktig for å garantere liberale stemmer på Stortinget, med et helhetlig syn på politikken og med en framtidsrettet visjon om et "grønt" Norge!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits